Kent ve Mimarlık Tezli | Tezsiz Yüksek Lisans Programı
Özyeğin Üniversitesi, Kent ve Mimarlık Yüksek Lisans Programı, tezli ve tezsiz olmak üzere, iki ayrı programın deneyimsel ve bütünleşik özgün bir kurgu ile bir araya gelmesinden oluşmuştur. Araştırma ve Tasarım odaklı bütünleşik Program, genelde kentlerin, özelde İstanbul’un ürettiği ve üretilmesine imkân tanıdığı her türlü kentsel pratiği araştırma konusu edinmektedir.

Kentsel bağlamda mimarlık konularına odaklanırken; araştırma ve uygulama alanlarına eleştirel, deneysel, katılımcı, yaratıcı ve özgün yöntemlerle yeni yaklaşımların aktarılmasını amaç edinir. Kurgulanan program ile tasarımın analitik ve yaratıcı bir düşünme biçimi olduğu görüşünden yola çıkılarak, farklı disiplinlerin ve uygulamalarının dahil olduğu geniş bir araştırma çeşitliliği sunmak hedeflenir. Program, bir yandan öğrencilere; sosyal, kültürel, toplumsal, ekolojik, teknolojik sorunları farklı bağlamlar içinde değerlendirebilme olanağı sunarken, diğer yandan onları karmaşık kent ve mimarlık konularını ele almak konusunda cesaretlendirmeyi amaçlar.

Kent ve Mimarlık Tezli | Tezsiz Yüksek Lisans Programı mimarlık mesleğinin kuram-kılgı birlikteliği üzerine bütünsel bir kavrayış geliştirilerek kurgulanmıştır. Bu kavrayış hem her iki program arasındaki ders, atölye, seminer, yayın, sergi gibi etkileşime olanak sağlayan birlikteliklerde, hem de programların kendine özgü kurgularındaki yaklaşımlarda görülür.

Kent ve Mimarlık Tezli | Tezsiz Yüksek Lisans Programı

Kent ve Mimarlık Tezsiz Yüksek Lisans Programı